Akupunktur, acus punctura, hedder på kinesisk chen-chiu, hvilket betyder stikke og varme. I Kina har man helt fra oldtiden anvendt en behandlingsmetode, der bestod i at perforere huden på ganske bestemte små områder med en nål eller at påvirke områderne med varmen fra gløden af en bestemt, tørret urt, artemisia vulgaris.

Små hudområder, kaldet akupunkturpunkter, ligger spredt over hele kroppen

Disse små hudområder, kaldet akupunkturpunkter, ligger spredt over hele kroppen, og de har en helt veldefineret anatomisk beliggenhed. Akupunkturpunkterne er forbundet med nogle såkaldte energikanaler, i Vesten oversat til meridianer, en slags ledningsbaner, der danner et kredsløb. I dette kredsløb går der et flow af, hvad kineserne kalder qi-energi.

I dette flow ligger akupunkturpunkterne som relæer, der regulerer strømmen af qi-energi, og denne strøm kan så påvirkes ved mekanisk indstik eller med varmepåvirkning af akupunkturpunkterne. Hvordan man for 2-3000 år siden i Kina fandt frem til disse specifikke steder på kroppen og til hele det kanalsystem, der forbinder dem, er en gåde.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her